Blog | Lončarstvo Jasmina Verbič

Prešernov smenj v Kranju

Intenzivno se pripravljam na Prešernov smenj, ki bo potekal 8.2.2015 v Kranju. Pridite. Mislim, da bo moj prostor nekje okrog Globusa, se pravi kranjske knjižnice.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4

re:gallery v Kopru

Malo smo zabušavali zadnje mesece in sedaj smo spet tukaj. Keramiko iz kolekcije Kandi odslej lahko dobite v čudoviti trgovinici Re:Gallery v Kopru.

Tukaj lahko pogledate njihovo facebook stran, klik.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4

Recept za potičnico iz kamenine

1. Kepo gline zvrtimo na lončarskem vretenu
2. Malo posušeno postružimo
3. Sledi počasno sušenje
4. Pečemo na 1000°C
5. Glaziramo z visokotemperaturno glazuro
6. Ponovno pečemo, tokrat je potrebna temperatura 1250°C
7. Potičnice so narejene

In potem smo pekli potico.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18

Konec praznikov, nove ideje.

Praznikov je konec in zima je končno taka, kot mora biti. Natresla nam je veliko snega, meni pa tudi novih idej. Zaenkrat so še v moji glavi, ob kidanju snega jih gradim in pilim. Potem pa zavihat rokave in veselo na vreteno. Pa bo, kar bo.
Zaenkrat postavljam na ogled skodelice za kavo iz kolekcije Ksoči.

Slide 1
Slide 2

Voščilo!

Želim vam vesel Božič in srečno v letu 2013. Potovanje okoli sonca naj bo zanimivo, prinese naj vam kakšno novo idejo, bodite pogumni in predvsem ne obupujte. Seveda vam želim tudi zdravja, ljubezni in blagostanja. Leta 2013 bo vse drugače, vsaj tako se mi zdi. Še enkrat srečno!

Jasmina

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4

Art Trgovinica Layer

Vsi Kranjčani in Kranjčanke poznamo Layerco. To je ljubkovalno ime za Layerjevo hišo, nekoč domovanje zloglasnega in tudi najboljšega kranjskega slikarja tistega časa Leopolda Layerja. Danes je v hiši muzej, kavarna, Aljina delavnica, ustvarjalnica za umetnike, čudovit vrt in v zadnjem času tudi galerija nekaterih slovenskih rokodelcev. Imenuje se Art trgovinica Layer in če vas bo pot zanesla tja, še bolje, če se boste odločili obiskati Layerco boste poleg dobre kave lahko kupili tudi moje šalčke. Verjetno boste srečali tudi Aljaža, ki je zakuhal Layerco. Z veseljem vam jo bo razkazal in še kaj pametnega povedal.
Slide 1
Slide 2
Slide 3

Mednarodna razstava Ex-Tempore Piran 2012

Mednarodni EX TEMPORE keramike v Piranu je potekal od 24. 8. do 7.10. Izmed 59 prispelih del, nas je v ožji izbor prišlo 27. Sodelovala sem z dvema skledama, Maček in Ptič. Dela so bila razstavljena v galeriji Herman Pečarič v Piranu. Dobila sem častno priznanje.
Slide 1
Slide 2

Krožniki za ribe

Krožniki za ribe so vedno bolj iskani, kajti Slovenci smo postali mahnjeni na ribe. Izbira unikatnih krožnikov je slaba, zato sem zavihala rokave in začela, seveda v mojem stilu, izdelovati unikatne podolgovate krožnike. Kakšni se vam zdijo? Možno je naročilo po pošti, vendar samo komplet štirih.
Slide 1
Lončarstvo Jasmina Verbič

Prvi prispevek na novi spletni strani

To je moj prvi prispevek. Na njem ne bom veliko pisala, pač pa bom občasno objavljala fotografije mojega ustvarjalnega dela in življenja.
Pred mnogimi leti, na začetku moje lončarske poti sem imela veliko veselja z izdelovanjem mozaikov. Seveda se je bilo predhodno potrebno naučiti vrteti posode na lončarskem vretenu, glazirati, stružiti, peči, barvati in še marsikaj drugega. Mozaiki so enkratni za učenje natančnosti, kreativnost postaja vedno večja, zraven se pa še malo igraš in pomiriš.
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6